Okul

Okuldönemi yetişkinlik için temel oluşturan pek çok alışkanlığın geliştirdiği bir dönemdir. Bu döjnemde yeterli ve dengeli beslenme kadar, iypi geliştirilmiş sağlıklı beslenme alışkanlıkları edinmek de önemlidir. Yeterli ve dengeli beslenme, psikolojik ve sosyolojik gereksinimlerin giderilmesi için de hayati önem taşır.

Yapılan çalışmalar yetersiz ve dengesiz beslenen öğrencilerin dikkat sürelerinin kısaldığı, algılamalarının azaldığı, öğrenmede güçlük ve davranış bozuklukları çektikleri okulda devamsızlık sürelerinin uzadığı ve okul başarılarının düşük olduğu ortaya koymuştur.

Okulumuz çocuklarımızın yeterli ve dengeli beslenebilmesi için gün içinde protein, karbonhidrat, yağlar ve minerallerden oluşan bir beslenme programı oluşturduk.

Okulumuzun teras katında kantin ve yemekhane olmak üzere öğrencilerimizin tercih edebileceği iki bölüm mevcuttur.

Kantinde, mutfak kısmında yapılan günlük, el yapımı kurabiyeler, hijyenik şartlarda hazırlanan salata ve sandviç çeşitleri, kumpir, poğaça gibi seçenekler;

Yemekhanede; çorba, üç çeşit sulu yemek, pilav, makarna seçenekleri ile öğrencilerimize sağlıklı lezzetli ve hijyenik besinler sunulmaktadır.

Öğrencilerimizin nakit para taşımaması için kantinimizin verdiği karta para  yükleyerek alışverişlerini rahatça yapabilmektedirler. Hem öğlen yemeklerini hem de kantinden yaptıkların her türlü alışverişi bu kartla ödeyebilmektedirler.